Google webgeschiedenis wissen, laatste kans

Google gaat morgen over op het nieuwe privacybeleid waar veel om te doen is geweest. Door het koppelen de verschillende Google-diensten kan jouw webgeschiedenis op verschillende plaatsen de kop op steken.

Google laat je de keuze om wel of niet akkoord te gaan met het nieuwe beleid, je hebt waarschijnlijk de meldingen wel voorbij zien komen de laatste tijd wanneer je bijvoorbeeld op Gmail inlogde. Kies je om niet akkoord te gaan dan mis je functionaliteit en ga je wel akkoord dan moet je er wel stil bij staan dat dit invloed heeft op je privacy. Over die invloed is al veel geklaagd maar we moeten er aan geloven. In onderstaande video legt Google de Privacy Policy Update uit.

Alle diensten van Google delen de informatie die Google van jou weet. Schrijf je op Google + dat je gek bent op Computer Idee dan ‘weet’ YouTube dat bijvoorbeeld ook. Wat jij als gebruiker in ieder geval nu kunt doen, is je webgeschiedenis wissen (en uitzetten als het momenteel aan staat) om die gegevens niet automatisch te delen met de verschillende Google-diensten.



Wissen Google Webgeschiedenis

Google geeft aan hoe je je Webgeschiedenis kunt wissen.

1. Ga naar de pagina 'Webgeschiedenis' op google.com/history nieuw venster.

2. Vink de selectievakjes van ongewenste items aan en klik op de knop Verwijderen. Er is ook een link naar Alle webgeschiedenis verwijderen.

U kunt informatie uit Webgeschiedenis verwijderen met de verwijderingsfunctie. Deze informatie wordt dan verwijderd uit de service.