BBC Four viert 10 jarig bestaan met disco


De Britse cultuurzender BBC Four bestaat in maart tien jaar en viert dit uitgebreid met onder meer een speciale programmering over discomuziek. BBC Four is de zender waar kunst, cultuur en muziek centraal staan.

De zender staat op vrijdag 2 maart volledig in het teken van de impact van discomuziek met programma's als The joy of disco en Disco at the BBC. BBC Four volgde in 2002 de zender BBC Knowledge op en is sinds een aantal jaren ook in Vlaanderen en Nederland een geliefde zender geworden die via alle belangrijke platformen is te ontvangen.

De zender kwam recent in het nieuws wegens vergaande geplande bezuinigingen, maar deze zijn grotendeels teruggedraaid. BBC Four is op Groot-BrittanniŽ een van de meest gewaardeerde zenders en bereikt daar een kleine tien miljoen kijkers per week. Vorig jaar werd BBC Four uitgeroepen tot 'Broadcast Digitalís Factual Channel of the Year' en won de zender ook diverse awards voor onder meer The Road To Coronation street, Zimbabwe's forgotten children en The Killing. BBC Four zal binnenkort weer veel kunstprogramma's brengen rondom BBC's Culturul Olympiad season, met onder meer Shakespeare and London en Young Musician of the year.