Wereldkampioenschap zwaargewicht boksen op RTL7

RTL 7 zendt op zaterdag 3 maart (22.15 uur) weer een bokswedstrijd uit. Wladimir ‘Dr. Steelhammer’ Klitschko, wereldkampioen zwaargewicht vecht dan tegen uitdager Jean-Marc Mormeck. De wedstrijd is in 120 landen te zien, in Nederland opnieuw bij RTL 7. Arnold Vanderlyde en Koert Westerman verzorgen het commentaar bij deze wedstrijd.

Op zaterdag 10 december ging het titelgevecht tegen de Fransman Mormeck plotseling niet door. Klitschko moest toen met spoed een niersteenoperatie ondergaan.


De kampioen is inmiddels helemaal hersteld. Het treffen tussen vindt plaats in de 55.000 plaatsen tellende Esprit Arena in Dusseldorf.


Evander Holyfield en David Haye wisten eerder al wereldkampioen te worden in zowel het cruisergewicht als het zwaargewicht. Haye versloeg overigens Mormeck als cruiserweight.


Als kampioen in het zwaargewicht moest de in opspraak geraakte Engelsman overigens weer een nederlaag incasseren tegen Wladimir Klitschko, wat hem zijn titel koste. Mormeck (36 keer winst in 40 wedstrijden) heeft tweemaal gewonnen van Virgil Hill uit de VS. Voor de wedstrijd tegen Klitschko heeft hij de voormalige trainer van Mike Tyson ingehuurd, Kevin Rooney.


Klitschko won eerder Olympisch goud en 56 van zijn 59 professionele wedstrijden. Hij is in het bezit van de wereldtitels van op één na alle wereldbonden. Over die andere belt (WBC) beschikt zijn broer Vitali. Op diens laatste titelverdediging, die ook te zien was bij RTL 7, stemden 560.000 kijkers af. [RadioWereld.NL]