Samsung breidt connected tv verder uit

Het Samsung Smart TV connected tv platform is succesvol. De fabrikant maakte bekend dat vorig jaar in de Benelux honderdduizend films on demand via Samsung Smart TVs bekeken zijn. Het breidt dit jaar de diensten nog verder uit.

Ondanks de aankondiging dat Samsung in 2012 geen marketingactiviteiten rond 3D meer gaat ontplooien, blijft 3D wel degelijk een belangrijk onderdeel van het Smart TV-platform. Sinds kort is het Video on Demand-aanbod van de Movie MAX-app op de Samsung Smart TV uitgebreid met 3D-films zoals Oceanworld, Conan en The Three Musketeers. Naar verwachting komen daar dit jaar enkele tientallen 3D-films bij, waaronder Nova Zembla. Movie Max is naast Path Thuis en MovieMe n van de drie aanbieders van Video on Demand-filmdiensten via het connected tv platform in de nieuwste Samsung-televisies.

Afgelopen jaar zijn op Samsung Smart TVs in de Benelux meer dan 100.000 films gestreamd. Hieruit blijkt dat mensen die voor een Samsung Smart TV hebben gekozen de extra mogelijkheden daarvan daadwerkelijk benutten. Met name films die net uit de bioscoop komen, worden veel bekeken. Daarbij scoren de lokale producties opvallend goed. De dienst Your Video - onderdeel van de Smart Hub op de Samsung Smart TV - is vernieuwd. Je kunt nu vanuit Your Video direct films huren bij Movie MAX Online. Op basis van films die je eerder hebt gekeken, raadt Your Video bovendien titels aan. Aan de hand van een korte beschrijving van de film en de beoordelingen van mensen die de film al hebben gezien, bepaal je of dit de film is die jij vanavond wilt kijken.

"Op dit moment is veertig procent van de verkochte televisies in de Benelux een Smart TV, en daarvan is bijna veertig procent een Samsung. Die trend zal doorzetten, vertelt Rick Fens, Content Manager TV/AV bij Samsung Electronics Benelux. "We voorzien dat in aanloop naar de sportzomer veel mensen een Samsung Smart TV zullen kopen. Met de toenemende populariteit van onze Smart TVs n Video on Demand verwachten we dat steeds meer mensen betaald films on demand zullen kijken.