Geen internet meer na 8 maart?

Vijf maanden geleden rolde de Amerikaanse FBI een bende cybercriminelen op. De bende had met behulp van malware miljoenen computers ter wereld aan zich onderworpen. Die besmette pc’s kunnen vanaf 8 maart niet meer op internet…

De malware zorgde er namelijk onder andere voor dat de computers niet meer online gingen via de normale, veilige servers, maar dat de systemen een andere server aanspraken, namelijk een server van de bende zelf. De FBI heeft na het oprollen van de bende besloten om deze criminele servers nog een paar maanden in de lucht te houden, om consumenten de kans te geven om de rerouting van hun connectie ongedaan te maken. Maar op 8 maart worden de illegale servers dan toch uit de lucht gehaald. Veel beveiligingsexperts maken zich zorgen dat er nog altijd veel computers, zonder medeweten van de eigenaars van de pc’s, verbinding hebben met internet via deze servers, en dat wereldwijd miljoenen mensen volgende week geen connectie meer zullen hebben.

Er is hoop!

Gelukkig is het mogelijk om de rerouting zelf ongedaan te maken. Om erachter te komen of je pc met de criminele servers werkt, is er een speciale site in het leven geroepen. Daar wordt een korte test gedaan, die onmiddellijk uitsluitsel geeft. Als blijkt dat de pc inderdaad gebruik maakt van de illegale servers, kunnen gebruikers een stappenplan volgen dat beveiliger G Data speciaal voor dit doeleinde heeft gepubliceerd. Deze instructies downloadt u hier.

http://www.gdata.de/fileadmin/dam_fi...Changer_EN.pdf