UPC opent in Leeuwarden superduurzaam kantoor


UPC investeert niet alleen veel in de infrastructuur van haar kabelnetwerken maar ook in haar kantoorgebouwen. In 2008 werd besloten dat er in Leeuwarden een gloednieuw, duurzaam kantoor zou komen. Dit zal eind maart openen.

Op basis van een visiepresentatie werd Architectenbureau Paul de Ruiter eind 2008 door UPC verkozen om een nieuw kantoorgebouw te ontwerpen aan de Harlingertrekvaart in Leeuwarden. Het callcenter en de technische afdeling van UPC waren tot nu toe gevestigd op twee verschillende locaties in de stad. Om medewerkers toekomstig een kwalitatief betere werkplek te kunnen bieden wil UPC beide afdelingen gaan onderbrengen in hetzelfde gebouw.

Duurzaamheid is een belangrijke ambitie, zowel voor UPC als voor ontwikkelaar JOIN en Architectenbureau Paul de Ruiter. De Locatie van het complex is strategisch gekozen om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de energiebronnen die aanwezig zijn. De locatie biedt eveneens de mogelijkheid gebruik te maken van de waterweg die voorlangs loopt. Duurzaamheid is voor UPC meer dan alleen het nemen van milieumaatregelen. In het nieuwe kantoor van UPC wordt duurzaamheid dan ook breder ingezet. Zo wordt rekening gehouden met de flexibiliteit van het gebouw door het zodanig in te richten dat het in de toekomst geheel of gedeeltelijk van functie kan veranderen en daardoor langer mee kan gaan