Aanpassing tv-aanbod bij UPC

TV-aanbieder UPC is gestart met het wijzigen van het zenderaanbod voor digitale televisie. Het zwaartepunt ligt hierbij op dinsdag 3 april. De eerste wijzigingen zijn nu echter al door het bedrijf aan haar klanten bekend gemaakt.

Daarbij gaat het zeker nog niet om alle wijzigingen. UPC-woordvoerder Ronald Sutmuller maakte vorige week aan Totaal TV bekend dat er substantiŽle aanpassing van het digitaal zenderaanbod gaat plaatsvinden. Over de hoeveelheid en om welke zenders het gaat, kan op dit moment nog niets worden gezegd. De distributieovereenkomsten zijn in sommige gevallen nog niet getekend. De verwachting is wel dat de uitbreiding niet tot enkele zenders beperkt blijft. UPC denkt binnen enkele weken meer concrete informatie over de uitbreiding van het digitaal zenderaanbod te kunnen geven.
Comedy Central Extra
De eerste nieuwe zender in het digitale aanbod kan de UPC-abonnee op dit moment al bekijken. Het gaat om het eind vorig jaar gelanceerde tv-kanaal Comedy Central Extra. Deze maakt vanaf april onderdeel van het aanvullende Royaal-zenderpakket uit maar is de gehele maand als etalagezender voor iedere digitale kijker beschikbaar. Ook is er een interactief teleshopping kanaal op zenderpositie 985 van start gegaan.

Duurder
Naast nieuwe tv-zenders worden er ook bestaande tv-zenders van het digitale instappakket Starter naar het aanvullende Royaal-zenderpakket verplaatst. UPC laat op haar digitaal informatiekanaal 11 weten dat per 3 april de tv-zenders Extreme Sports en Zone Reality deel gaan uitmaken van het aanvullende zenderpakket.

Zenders verdwijnen
Er gaan vanaf april ook zender bij UPC verdwijnen. De publieke omroep schrapt vanwege de bezuinigingen de digitale themakanalen Consumenten24 en Geschiedenis24. De programmaís die op deze themakanalen worden uitgezonden worden op de overgebleven themakanalen of via Uitzending Gemist uitgezonden. Later dit jaar trekt de publieke omroep ook de stekker uit Sterren24 en Spirit24. Bij UPC verdwijnt daarnaast ook de sportzender ESPN Classic uit het digitale zenderaanbod.

Bekendmaking
UPC maakt het verwijderen of het verplaatsen van tv-zenders naar een duurder zenderaanbod nu al bekend vanwege wettelijke gronden. Bij dit soort wijzigingen dient men de bestaande klant de mogelijkheid te geven om binnen 30 dagen het abonnement kosteloos op te zeggen. Aankondigingen voor nieuwe tv-zender in het digitale aanbod hoeft men niet vooraf te doen. Dit omdat het om uitbreiding van het zenderaanbod gaat.