UPC brengt Video on Demand onder aandacht


Video on Demand is een belangrijk onderdeel van het digitale televisieaanbod van UPC. Dat is ook niet verwonderlijk. Digitale tv-klanten van het bedrijf hebben namelijk de beschikking over een interactieve decoder.

Dat is een direct gevolg van het door UPC gekozen businessmodel voor digitale televisie. Wie bij de tv-aanbieder digitaal naar televisie wil kijken kan niet zelf de decoderkeuze bepalen. Men kan kiezen tussen digitale decoder of CI+ module. UPC bepaalt daarna welke decoder men uitlevert.

CI+ interactief

Alleen als men op dit moment van een decoder gebruik maakt dan kan men interactieve diensten als Video on Demand gebruiken. De huidige generatie CI+ modules is namelijk nog niet interactief. Daar gaat zo goed als zeker dit jaar verandering in komen. Een CI+ module met verbeterde technologie ondersteunt namelijk interactiviteit. UPC heeft Totaal TV al eerder laten weten deze ontwikkeling nauwlettend te volgen.
Channel on Demand

UPC is in Nederland op het gebied van Video on Demand trendsetter te noemen. Het bedrijf had als eerste Video on Demand en introduceerde in Nederland ook Channel on Demand. Dit zijn interactieve tv-portals waarop tv-zenders – kosteloos en tegen betaling – eerder uitgezonden programma’s kan aanbieden. Dit natuurlijk naast de catchup diensten als Uitzending Gemist, RTL XL en SBS Gemist. En natuurlijk ook het filmaanbod dat via interactieve tv beschikbaar is.
Onder aandacht

Om klanten op de hoogte te brengen van het rijk aanbod aan content dat via Video on Demand beschikbaar is heeft UPC vorige week een mailing naar een gedeelte van de klantenbase verstuurd. Via deze mail wordt men gewezen op de mogelijkheden van Video on Demand.