Microsoft huurt anti-Google-topjurist in

Microsoft huurt een topjurist in die bij toezichthouder FTC meerdere antitrustonderzoeken naar Google heeft aangevoerd. De nieuwe aanwinst treedt aan in Washington DC.

De door Microsoft in dienst genomen jurist, Randall Long, wordt 'director of regulatory affairs' in de regeringsstad. Hij begint eind deze maand in die nieuwe functie. Long heeft zich bij concurrentiewaakhond FTC (Federal Trade Commission) gebogen over Google's overnames van DoubleClick en AdMob.
Tegenstander, nu lobbyist

Hij zou vooral tegen die laatste overname van de internetreus zijn geweest, op antitrustgronden. Dit melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. Long had aangedrongen op een formele blokkering door de FTC van de AdMob-deal, maar dat is er niet van gekomen.

Volgens The Wall Street Journal wordt de voormalig FTC-topjurist nu lobbyist voor Microsoft, om de Amerikaanse overheid meer onderzoek te laten doen naar Google's activiteiten. De internetreus zelf reageert tegenover it-nieuwssite Cnet dat het hoopt dat Long zich aan de ethische regels van de FTC houdt. Hij zou daardoor niet mogen lobbyen bij dat overheidsorgaan zelf, en ook vertrouwelijke informatie niet mogen gebruiken in zijn nieuwe positie.