Windows Phone krijgt Nokia's supercameratechniek

Nokia brengt zijn 41 megapixel beeldsensor in de nieuwe 808 PureView-smartphone ook naar Windows Phone-toestellen. De eigen PureView-techniek is niet voorbehouden aan Symbian.

De overheveling van de eigen supercameratechniek is gisteren aangekondigd door Nokia's vice-president Jo Harlow. De Finse telefoonfabrikant wist vorige week vriend en vijand te verrassen door op het Mobile World Congress de 808 PureView aan te kondigen. Een smartphone die beschikt over een 41 megapixel sensor en ook een supersnelle camera-activering heeft voor het vlot schieten van foto's.

Hoewel deze telefoon draait op Nokia Belle (voorheen Symbian), laat Nokia nu weten dat er plannen zijn om de sterke camera ook naar enkele Lumia-toestellen te brengen. Die smartphones draaien het Windows Phone-besturingssysteem van Microsoft.
'Duurt niet lang meer'

In gesprek met de Finse krant Aamulehti bespreekt Harlow de aankomende cameratelefoon, en gaat ze in op de vraag of deze PureView-techniek ook naar hun Windows Phone-producten zal komen. "Ik kan niet zeggen wanneer dit precies gaat gebeuren, maar lang zal het niet meer duren", aldus de vice president.

De 808 PureView beschikt dus over een 41 megapixel sensor en een Carl Zeiss-lens, waarmee foto's van maximaal 38 megapixel gemaakt kunnen worden. Het toestel draait op een 1,3 GHz singlecore-processor en heeft een 4 inch-beeldscherm (met een resolutie van 360 x 640 pixels). De 808 PureView verschijnt ergens in mei voor 450 euro.