101 vrouwen op een rijtje bij Skyradio

Skyradio, de non-stop muziekzender van Nederland, gaat de vrouwelijke luisteraars in het zonnetje zetten. Donderdag is het namelijk Internationale Vrouwendag. Voor de muziekzender is dit aanleiding om een nieuwe Top 101 te maken na de '101 beste love songs'. Luisteraars konden daarvoor stemmen. Skyradio heeft daaruit een lijst met nominaties gemaakt.

Woensdag (7 maart) zullen de 'Powervrouwen Awards' worden uitgereikt. De vijfentwintig Nederlandse genomineerden zijn inmiddels bekendgemaakt door Skyradio. Welke zangeres heeft het publiek het afgelopen jaar het meest geraakt? Wie is de favoriete schrijfster van de Sky-luisteraar? Welke sportster heeft de harten van Nederland veroverd met een bijzonder doorzettingsvermogen? De genomineerden voor de Powervrouwen Awards 2012 zijn:


Zangeressen: Glennis Grace, Anouk, Trijntje Oosterhuis, Caro Emerald en Ilse DeLange
Sporters: Nicolien Sauerbreij, Esther Vergeer, Marianne Timmer, Ranomi Kromowidjojo en Lornah Kiplagat
Schrijfsters: Saskia Noort, Susan Smit, Esther Verhoef, Heleen van Royen en Elle van Rijn
Zakenvrouwen: Marlies Dekkers, Annemarie van Gaal, Danie Bles, Neelie Kroes en Mirjam van den Broeke
Multitalenten: Floortje Dessing, Linda de Mol, Wendy van Dijk, Stacey Rookhuizen en Sylvie van der Vaart


Powervrouwen Top 101
Donderdag zendt Sky Radio de Powervrouwen Top 101 uit tussen 9.00 en 17.00 uur. Een lijst van platen, gezongen door vrouwen, zoals Ilse DeLange, Lady Gaga en Adele volgens Skyradio stuk voor stuk powervrouwen. [RadioWereld.NL]