African Television start op ASTRA3 satelliet

African Television (AFTV) is de nieuwe tv-zender die vanaf 1 april via de ASTRA3-satelliet te zien is. De tv-zender is ongecodeerd via deze satelliet te ontvangen. Satellietoperator SES en het in Nederland gevestigde Scope Media TV hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

De verspreiding van AFTV via de ASTRA3-satelliet is niet alleen bestemd om satelliethuishoudens te bereiken. Het geldt tevens als aanvoersignaal voor kabel- en IPTV-aanbieders in Europa. Na de lancering van het nieuwe Afrikaanse tv-kanaal in Den Haag is vanaf 10 maart al een trailer van AFTV via de ASTRA3-satelliet te ontvangen.
Ondersteuning ambassades
Met ondersteuning van Afrikaanse ambassades en omroepen, wil AFTV het Afrikaans continent een grotere en bredere bekendheid geven: van cultuur, sport en muziek tot lifestyle en economie. Larry Omodia, Director of Operations AFTV: "Afrika is in vele opzichten een prachtig continent, dat bovendien een zeer snelle economische ontwikkeling doormaakt. We willen dit graag aan zoveel mogelijk mensen buiten Afrika laten zien en de lancering van een televisiekanaal is daarom een logische stap. We hebben gekozen voor een samenwerking met SES vanwege de zeer hoge kwaliteit van dienstverlening en het grote Europese huishoudbereik. Bovendien toonde SES een sterk geloof in onze missie en visie.

Verrijking
Het aantal ongecodeerd te ontvangen internationale tv-kanalen via de ASTRA-satellieten van de Luxemburgse satellietoperator SES is de afgelopen tijd groter geworden. Bill Wijdeveld - Managing Director ASTRA Benelux over de komst van de nieuwe Afrikaanse zender: "AFTV is een mooie verrijking voor ons aanbod free-to-air kanalen. Als wereldwijd opererend satellietbedrijf zijn we al jaren actief in Afrika en beschouwen dit continent als een van de meest dynamische en veelbelovende groeimarkten. Wij onderschrijven dan ook de doelstelling van AFTV om Afrika in de rest van de wereld een grotere en bredere bekendheid te geven en kijken uit naar de lancering van het kanaal.

Frequentie
AFTV is te ontvangen via frequentie 12.168 GHz V 27500 3/4 op de ASTRA3-satelliet op 23,5 graden oost.