Barbie maakt gehakt van Gigi Ravelli)

Samantha de Jong heeft succes met haar realitysoap Barbie’s Bruiloft. De realityster, beter bekend als Barbie, trok dinsdagavond 664.000 kijkers met de eerste Barbie’s Bruiloft, ver boven het zendergemiddelde van RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Recht tegenover Barbie’s Bruiloft begon ook Gigi Ravelli met haar tv-show, namelijk Daten in het Donker op Net5. Het datingprogramma van John de Mol begon met 77.000 kijkers en is daarmee een regelrechte flop.

Barbie’s Bruiloft was het vijfde meest bekeken programma van haar tijdslot, terwijl Daten in het Donker op dat moment het minst bekeken programma van alle top tien-zenders was. De datingshow werd zelfs bijna ingehaald door Spongebob Squarepants op Nickelodeon.

De volgende ronde – om half tien begonnen RTL 5 en Net5 ook beide met een nieuw programma – werd ook gewonnen door RTL 5. De tv-zender trok 472.000 kijkers met het programma De Weddingcrasher van Eddy Zoëy, terwijl de seizoensstart van Nederlandse Hollywood Vrouwen op Net5 192.000 kijkers deed.

De grote winnaar van de avond was overigens Antoinette Hertsenberg‘s Opgelicht. Daar keken 1,8 miljoen mensen naar.

De documentaire ‘De dag dat Pim Fortuyn won’ van de AVRO deed ook goede zaken en trok op primetime 733.000 kijkers naar Nederland 2.