Musical Awards mogelijk alsnog op televisie


Jacques d’Ancona wil proberen om het Musical Awards Gala dit jaar alsnog op televisie te krijgen. Hij verwacht dat het gala terugkeert bij de AVRO. Dat vertelt d’Ancona, jarenlang in de vakjury van het gala, in De Telegraaf. Het traditionele gala lijkt van de ondergang gered. “Joop van den Ende heeft toegezegd dat hij de uitreiking betaalt en helpt zorgen dat er een feest komt. Geen gala, maar een mooie show in het DeLaMar-theater bijvoorbeeld“, zo laat het professioneel jurylid weten.

Het Musical Awards Gala verhuisde vorig jaar van de AVRO naar RTL 4, waar het gala onderdeel werd van de show van Carlo Boszhard en Irene Moors. Het werd een zeer bekritiseerde avond, waarna theaterproducenten en medefinancierders als Albert Verlinde en Hans Cornelissen hun handen van het gala af trokken.

“Er waren allerlei gevoeligheden“, weet d’Ancona. “Zo was Roel Vente, de zakelijke partner van Albert Verlinde, overgestapt naar het bedrijf van Joop van den Ende. En leefde bij zowel Hans Cornelissen als bij Albert het gevoel dat Stage Entertainment van Joop toch de meeste prijzen kreeg. De prijzen zouden dit jaar dus helemaal niet worden uitgereikt. Ik kon dat niet verkroppen. Want daarmee heb je eigenlijk alleen de artiesten.”

D’Ancona schreef een brief naar Van den Ende en ook hij wil de traditie behouden. “We zoeken nog een producent en een omroep die het wil uitzenden. Maar het schijnt dat de AVRO belangstelling heeft de awardshow terug te nemen.”