The New iPad 23 maart in Nederlandse winkels

De Amerikaanse computerfabrikant Apple heeft in San Francisco de nieuwe iPad tablet gepresenteerd. Deze ligt op 16 maart is vanaf 16 maart in Amerika en enkele Europese landen verkrijgbaar. In Nederland een week later.

De nieuwe Apple-baas Tim Cook maakte een eind aan alle geruchten die zich de afgelopen weken over de nieuwe iPad tablet de ronde deden. Sommige geruchten waren goed, anderen half goed en een gedeelte was totaal niet waar.

iPad 3

De nieuwe tablet computer heeft in ieder geval niet de verwachte namen iPad 3 of iPad HD meegekregen. Apple noemde de derde generatie van haar tablet namelijk The new iPad, oftewel de nieuwe iPad.
Beeldscherm

Eén van de belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe iPad is het beeldscherm dat een 40 procent betere beeldverzadiging dat de huidige iPad 2 heeft. De schermgrootte is met 9,7 inch hetzelfde gebleven. De beeldresolutie is twee maal zo groot, namelijk 2048 bij 1536 pixels.
A5X processor

Velen handen de A6-processor als hart van de nieuwe iPad verwacht. Het is uiteindelijk de A5X-processor geworden. Dit is een verbeterde versie van de A5-processor die in de iPad 2 zit. Apple is geheimzinnig over de kloksnelheid van de processor. Het wil alleen bevestigen dat het om een quad-core processor gaat. De A5-processor was een dual-processor. Het interne geheugen is verdubbeld naar 1 Mb.
Foto’s en HD-video

Een andere grote verbetering is de gebruikte foto- en videocamera. Hiermee kan men foto’s van 5 megapixels maken. Ook kan men video-opnamen in 1080p opnemen. Verder ondersteunt de nieuwe camera beeldstabilisatie.
LTE

Als men de versie met mogelijkheid voor mobiel internet koopt kan met de nieuwe iPad gebruik van LTE-netwerken maken. Dit wordt in de volksmond ook wel 4G genoemd. In Nederland zijn er op dit moment echter nog geen 4G netwerken. Natuurlijk kan men met de nieuwe iPad ook van de in Nederland gebruikte 3G mobiele netwerken gebruik maken. Ondanks de vele verbeteringen zegt Apple dat de met een volle batterij de iPad 10 uur kan gebruiken. Alleen als men van LTE gebruik maakt kan men minder lang de iPad met volle batterij gebruiken.
Verkoopprijs

De prijs van de nieuwe iPad is hetzelfde als de huidige prijs van de iPad 2. Voor een 16Gb bedraagt de prijs 499 euro, de 32 Gb versie kost 599 euro en voor 64 Gb gaat men 699 euro betalen. Wie een iPad met mobiele internetmogelijkheden wil aanschaffen dient bij deze prijzen 130 euro extra te betalen. Apple heeft aangekondigd dat de prijzen van de iPad 2 met 100 euro verminderd worden.