'Xbox 720' zonder disc drive

De opvolger van de Xbox 360 (in de volksmond Xbox720), zal geen dvd- of blu-ray drive bevatten zo meldt technologie website MCV. Spellen zouden via downloads of via een SSD-achtige opslag gespeeld kunnen worden zo meldt .

Hoewel er nog weinig officieel nieuws over de nieuwe Xbox bekend is, heeft Microsoft aan zijn partners al wel gemeld dat de nieuwe Xbox geen optische drive zal bevatten. Deze partners zouden een zeer stricte geheimhoudingsverklaring hebben moeten tekenen met betrekking tot dit nieuws zo schrijft MCV. Ook zou bevestigd zijn dat de nieuwe Xbox in 2013 beschikbaar komt en tijdens de E3 van dit jaar wordt geļntroduceerd hoewel dat eerder nog werd ontkend.

Het weglaten van een optische drive zal Microsoft helpen om de handel in tweedehands games tegen te gaan. Momenteel gaan er geruchten dat de nieuwe Xbox in twee versies beschikbaar zal komen, eentje voor de hardcore gamer met Avatar-achtige graphics en eentje die voor de zogenaamde casual gamer. Wellicht dat in een van deze twee versies de optische drive nog wel blijft bestaan.

Of de SSD-achtige opslag gewoon in de vorm van een standaard SD-kaartje komt of dat Microsoft met een eigen systeem komt is niet duidelijk. Microsoft wilde niet ingaan op de speculaties.

[Via: Slashgear]