Nieuw Brits tv-kanaal 4seven ongecodeerd op ASTRA2 satelliet


De Britse commerciële omroep Channel 4 lanceert later dit jaar een nieuw tv-kanaal onder de naam 4seven. Het nieuwe tv-kanaal wordt onderdeel van het ongecodeerde Freesat zenderpakket op de ASTRA2-satelliet.

De aankondiging van het nieuwe tv-kanaal werd door David Abraham – topman van Channel 4 – op de FD Digital Media Conference in London gedaan. Het is voor het eerst in zeven jaar dat Channel 4 een nieuw tv-kanaal lanceert.

Herhaalzender
4seven kan het beste met het Nederlandse RTL 8 vergeleken worden. Op het nieuwe tv-kanaal zijn veel tv-programma’s te zien die eerdere dagen op andere tijdstippen op andere tv-zenders van Channel 4 te zien geweest zijn.


Niet interactief
4seven wordt een lineair tv-kanaal. Als het om uitgesteld kijken of herhaling van eerder uitgezonden programma’s gaat dan wordt in de huidige tijd door contentaanbieders vooral aan connected tv en catchup tv gedacht. Dat is bij 4seven niet het geval. Het is een nieuw tv-kanaal dat gebruik maakt van standaard bandbreedte op uitzendplatformen.


ASTRA2 satelliet
Dat is goed nieuws voor schotelbezitters in Nederland en België. Omdat 4seven later dit jaar op alle belangrijke Britse tv-platformen te zien is wordt ook via het ongecodeerde Freesat-zenderaanbod op de ASTRA2-satelliet uitgezonden. Wanneer 4seven haar uitzendingen start is door Channel 4 nog niet bekend gemaakt.