The Voice UK vanaf 24 maart op BBC One

Het paradepaardje van John de Mol start op 24 maart aanstaande ook op de BBC want dan gaat The Voice UK van start. Er wordt meteen een enorme kijkcijferstrijd ingezet nu ITV precies gelijktijdig met Britain's got Talent start.

De coaches bij The Voice UK zijn onder meer Tom Jones en Jessie J. Bij Britain's got Talent is het paradepaardje van Simon Cowell, die niet al te gelukkig lijkt te zijn met het feit dat beide shows nu precies gelijktijdig worden uitgezonden. De kijkcijfers van Britain's got Talent vertoonden al een dalende trend en het ziet er naar uit dat The Voice UK hier nog verder aan gaat knagen.


BBC versus ITV oneerlijke strijd
De BBC zag zich verrast door het 'naar voren halen' van Britain's got Talent door ITV, waardoor het nu gelijktijdig met The Voice UK begint. Volgens ITV had juist de BBC kunnen besluiten later met The Voice te starten en had ITV onder meer door het voetbal dat binnen enkele maanden volgt, geen andere keuze dan ook al op 24 maart te beginnen.


ITV exclusief via satelliet Astra 28,2
Voor Nederlandse en Belgische kijkers zónder satellietschotel is een eventuele keuze welke van de beide uitzendingen (als eerste) te bekijken niet zo lastig. Wie een schotelantenne bezit die ook geschikt is voor ontvangst van 28,2 oost, waarvoor vele alternatieven beschikbaar zijn, kan hoe dan ook ITV ontvangen via het aanbod van Freesat en dus kiezen tussen beide shows of een daarvan opnemen en de andere alsnog bekijken.