UK: TalkSPORT wordt voltijdse sportzender

Het Engelse commerciŽle sportstation, dat in grote delen van Vlaanderen via de AM-frequenties 1053 kHz en 1089 kHz te ontvangen is,wordt grondig gewijzigd. Een ruimer nieuwsaanbod moet de liefhebbers continu verwennen.

TalkSPORT slaagde er tijdens de voorbije jaren in om de geloofwaardigheid behoorlijk op te krikken. Door als partner voor de Barclays Premier League Football en het onlangs gehouden wk rugby in Nieuw-Zeeland op te treden, steeg de belangstelling zienderogen. Voldoende om de grenzen en de ambities te verleggen.

Vanaf 2 april brengt de redactie de klok rond rechtstreekse verslagen van de belangrijkste evenementen. Niet alleen de Britse blikvangers komen aan bod maar de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en in alle uithoeken van de wereld bekleden een prominente plaats in de programmering. Goed nieuws dus voor de miljoenen Europese en Engelse fans van ondermeer de NBA-League, de NHL-competitie en de liefhebbers van golf, Nascar en Indycar.

Deze gevoelige uitbreiding betekent een logische stap in de verdere ontwikkeling. Programmadirecteur Moz Dee wil op deze wijze het belang van de nachtradio onderlijnen. Met deze stap voorwaarts zorgt TalkSport trouwens voor een absolute primeur door als eerste station de klok rond sportinformatie en verslagen te brengen.