Meer bezuinigingen doodsteek publieke omroep volgens Jan Slagter

ulVolgens omroep MAX directeur Jan Slagter zou een extra opgelegde bezuiniging vanuit het Catshuis de doodsteek zijn voor de publieke omroep. Hilversum zou volgens Slagter dan een spookstad worden.

Jan Slagter was zondag te gast in het programma Business Class van Harry Mens en uitte daar zijn grote zorgen over de mogelijke plannen van de regeringscoalitie om nog meer bezuinigingen aan de publieke omroep op te leggen.


Doodsteek publieke omroep
Slagter windt er geen doekjes om: als er nog een extra bezuinigingsronde van honderd miljoen Euro bij komt, dan moeten alle fusieplannen die zijn uitgewerkt van de baan. Nederland heeft, op 3 Zuid-Europese landen na, nu al het goedkoopste publieke bestel waarbij een huishouden hier slechts Ä50 per jaar aan kwijt is. De inkomsten van de STER reclame op de publieke netten vloeien allemaal direct terug naar de schatkist.


Publieke Omroep brede doelgroep
Daarbij hebben de publieke omroepen een taak, die niet te vergelijken valt met wat de commerciŽle omroepen doen. Omroep MAX biedt ook amusement omdat ook dat volgens de mediawet moet. Het is volgens Slagter met de huidige uitgewerkte toekomstplannen nog maar net mogelijk dit te waarborgen. Het grote succes van Dokter Deen bewijst volgens Slagter dat de publieke omroep en met name ook MAX, goed bezig is.


Hilversum wordt spookstad
Volgens Jan Slagter zijn de huidige opgelegde bezuinigingen van Ä200 miljoen al verantwoordelijk voor het verdwijnen van vele honderden banen, nog afgezien van het verlies aan werkgelegenheid voor freelancers en zelfstandigen in de mediabranche. Mocht premier Rutte vanuit het Catshuis nog meer bezuinigingen aankondigen, dan gaan fusieplannen van de baan, verdwijnen er duizenden banen en wordt Hilversum volgens Slagter een spookstad.