(Upd.) Top Ziggo kan pas jaar na beursgang cashen

De top van Ziggo zal bij een beursgang pas na een jaar kunnen cashen. Dit berichtten vrijdag diverse financiële media zoals RTL Z maar ook de Financiële Telegraaf.

De top bestaat uit vijf bestuurders die 1,5% van het hele bedrijf bezitten. De bestuurders hebben zelf in het verleden zo'n €5 miljoen geďnvesteerd in Ziggo, maar hun aandelen zijn nu naar verwachting rond de €50 miljoen ieder waard. Ze moeten wel volgens belastingwetgeving 25% ervan verkopen en bovendien heeft het management een 'lock-up' van 365 dagen.


Aandelen Ziggo naar Beurs
Ziggo brengt in totaal voor €35 miljoen aandelen naar de beurs, wat neerkomt op 17,5% van de totale waarde van het bedrijf. De aandelen gaan €16,50 tot €18,50 per stuk kosten. Exclusief de lasten zoals schulden kan Ziggo worden gewaardeerd op maximaal €3,7 miljard.


Beursgang aanstaande
Ziggo is van plan om 21 maart aanstaande naar de beurs te gaan. Het bedrijf, grotendeels in handen van Amerikaanse investeerders, wil daarmee ook 'echt van de Nederlanders worden'. Ziggo biedt via de kabelnetten televisie, radio, internet en telefonie aan in heel Limburg, Groningen en Drenthe evenals Overijssel en grote delen van Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Friesland.