Betalen in termijnen met de nieuwe Paypal-wallet

Paypal lanceert een nieuwe digitale portemonnee waarmee gebruikers zelf meerdere betaalmethodes kunnen kiezen en betalingen in termijnen kunnen doen.

Paypal heeft zijn nieuwe digitale portemonnee vrijdagavond aangekondigd. Tijdens het SXSW-festival in Austin geeft het betaalbedrijf deze maandag een voorproefje. De dienst moet het mogelijk maken om voor elke transactie zelf een betaalmethode te kiezen. Gebruikers kunnen om tot het juiste bedrag te komen meerdere betaal- en creditkaarten of kortingsbonnen koppelen aan de digitale portemonnee.

Consumenten kunnen na een aankoop nog binnen vijf tot zeven dagen van betaalmethode wisselen. Ook is er in die periode nog te kiezen voor het opdelen van een betaling over termijnen, waarbij Paypal het bedrag eerst voorschiet.

Kortingen
Paypal laat gebruikers ook lijstjes met gewenste producten aanmaken, waarna de digitale portemonnee zelf meldingen geeft van kortingen. De nieuwe functies worden volgens Paypal vanaf mei uitgerold, maar het is nog niet bekend welke landen het eerst aan de beurt zijn.

De digitale portemonnee werkt volgens het bedrijf zowel op computers als mobieltjes. Volgens Paypal is zijn concept techniekonafhankelijk.

Google Wallet
Een concurrent voor Paypals digitale portemonnee is Google Wallet, dat vorig jaar werd ge´ntroduceerd. Google Wallet werkt met NFC. De dienst ondersteunt daardoor een beperkt aantal smartphones dat al een NFC-chip heeft. Google stelt wel NFC-stickers beschikbaar die op telefoons zonder NFC-chip zijn te plakken.

Wereldwijd heeft Paypal meer dan 100 miljoen gebruikers. Het aantal Nederlandse webwinkels dat Paypal gebruikt is in twee jaar tijd verdubbeld, maakte het betaalbedrijf vorige week bekend. Van de honderd grootste webwinkels van Nederland biedt bijna eenderde nu PayPal aan.