RTL geen geld voor luxe nieuwsstudio zoals NOS

Het Algemeen Dagblad berichtte afgelopen weekeinde over de modernisering die het RTL nieuws in navolging van de NOS plant. RTL nieuws stelt een luxe metamorfose zoals de NOS niet te kunnen financieren.

Afgelopen week werd bekend dat het NOS journaal binnen afzienbare tijd een metamorfose ondergaat en voortaan vanuit een gloednieuw decor, in HD en met meer interactiviteit en tevens meer als 24 uurs medium gaat functioneren.

RTL heeft geen geld
Adjunt-hoofdredacteur Marc Schreuder van het RTL nieuws stelt tegenover het AD dat zij niet genoeg financiŽle middelen kunnen verkrijgen voor een metamorfose zoals het NOS journaal die gaat krijgen. De publieke omroep wordt geconfronteerd met forse bezuinigingen terwijl het CommerciŽle RTL Nederland vorig jaar het hoogste winstcijfer ooit neerzette.

RTL nieuws jaloers op NOS
De uitlatingen in het Algemeen Dagblad wijzen er op dat RTL Nieuws in elk geval niet de luxe zal verkrijgen waarvan binnenkort bij het NOS journaal sprake is. Ook RTL nieuws wil uiterlijk volgend jaar een nieuw decor en uitsluitend HD-apparatuur inzetten. Volgens Schreuder is wat de NOS voor ogen heeft erg bijzonder en vergelijkbaar een zender als Sky News, maar 'heeft RTL voor zoiets niet de financiŽle middelen'. RTL investeerde onlangs wel veel in de Digitale nieuws app RTL nieuws 365.