Discovery Channel komt met eigen magazine

Er komt een magazine naar de gelijknamige televisiezender Discovery Channel. In het tweede kwartaal van dit jaar zal uitgever HUB dit met Discovery Networks op de markt brengen.

Discovery Networks, moedermaatschappij van 'mannenzender' Discovery Channel en 'vrouwenzender' TLC, lanceert het nieuwe Discovery Magazine in samenwerking met HUB Uitgevers.

Nederland eerste land Discovery Magazine
Het tijdschrift, dat in het tweede kwartaal van 2012 voor het eerst verschijnt, is in lijn met de groeiambitie van Discovery Networks. Het magazine komt in eerste instantie zes maal per jaar uit in een oplage van 35.000 stuks en wordt in heel Nederland gedistribueerd. Nederland is het eerste Europese land waar het magazine in de winkels ligt. Het blad zal Ä6,95 gaan kosten.

lang gekoesterde wens Discovery Networks
Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks licht toe: "Met het uitbrengen van Discovery Magazine gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het magazine zal een verdieping brengen ten opzichte van de zender en mannen stof tot praten geven. Niet voor niets is onze pay-off 'Tot Hier En Verder'. Wij hebben de ambitie, om net als de pioniers op onze zender, door te gaan waar anderen stoppen en zo een optimale merkbeleving te creŽren voor onze kijkers."

Zenders Discovery Networks
Discovery Networks heeft naast de 'hoofdkanalen' Discovery Channel en TLC (in de avonduren op het kanaal waar overdag Animal Planet uitzendt) een flink aantal zenders op de markt in BelgiŽ en Nederland. Daarbij horen onder meer ook Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Discovery Science en Discovery ID.