NOS nieuws in 60 seconden ook lokaal en regionaal


Publieke omroepen mogen vanaf maandag ook gebruik maken van het ‘het nieuws in 60 seconden' van de NOS. Het gaat hierbij alleen om landelijk en wereldnieuws. NOS: "Naar aanleiding van de interesse van een aantal lokale en regionale omroepen om de nieuwsminuut op hun eigen kanaal aan te bieden, heeft de NOS de mogelijkheden onderzocht om de nieuwsminuut te delen."

Volgens de NOS was er vraag naar het ‘het nieuws in 60 seconden'. Of de publieke omroepen hier veel gebruik van gaan maken is nog onbekend, Voor de lokale en regionale omroepen is het geen toevoeging op het nieuws wat ze moeten brengen in de regio waar ze voor uitzenden.


De nieuwsminuut geeft een overzicht van het belangrijkste nieuws van dat moment. De update van het nieuws van de NOS wordt van maandag tot en met vrijdag overdag zes keer vernieuwd en op zaterdag vier keer. Omroepen die al van deze dienst gebruik maken, kunnen nu zonder bijkomende kosten ook de tv-nieuwsminuut afnemen. Alle publieke lokale en regionale omroepen komen hiervoor in aanmerking.


Het delen van de nieuwsminuut is een nieuw initiatief van de NOS waarbij content gedeeld wordt met andere (publieke) partijen. Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: "Als publieke nieuwsorganisatie is het onze taak om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Daarom investeren we graag in nieuwe systemen en samenwerkingsvormen waarmee we onze bestaande content efficiënt verder kunnen verspreiden."


Lokale omroepen die ook geďnteresseerd zijn in afname van de nieuwsminuut kunnen contact opnemen met de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON). Regionale omroepen kunnen zich direct melden bij de NOS. [RadioWereld.NL]