MTV Europe Music Awards dit jaar in Frankfurt


Na Berlijn in 2009, Madrid in 2010 en Belfast in 2011, is dit jaar voor Frankfurt gekozen als gaststad voor de jaarlijkse Europe Music Awards van muziekzender MTV. Dat heeft het station maandag bekendgemaakt. De internationale tv-show, die in 1997 nog vanuit Rotterdam kwam, vond al één keer eerder plaats in de Duitse stad. “Het is een ontzettend grote eer om de MTV EMA te organiseren in Duitsland. We kijken er naar uit“, zegt de Nederlandse Dan Ligtvoet, directeur bij MTV Europa.

Frankfurt is de enige stad ooit die de EMA twee keer organiseert. “We zijn er trots op dat MTV voor Frankfurt heeft gekozen als gaststad voor de MTV EMA, een evenement dat laat zien waar MTV toe in staat is: het organiseren van muziekevenementen met wereldklasse dat fans van over de hele wereld trekt. We zijn er blij met om Frankfurt weer in de spotlights te hebben“, zegt burgemeester Petra Roth.

De negentiende editie van MTV EMA vindt plaats op 11 november. De show zal worden aangeboden aan meer dan 1,2 miljard mensen wereldwijd, waaronder via de Nederlandse MTV-zender.

Vorig jaar was Lady Gaga de grote winnaar op het Europese muziekfestijn. Ze kreeg vier prijzen.