Ontslag PSV trainer Fred Rutte beheerst Voetbal International


Vanmiddag heeft voetbalclub PSV zijn trainer Fred Rutte de laan uitgestuurd. Drie nederlagen op rij kostte de geplaagde trainer zijn kop. Voetbalprogramma’s staan vanavond in het teken van dit ontslag.

Fred Rutte had tijdens de winterstop al aangegeven dat hij zijn aflopend contract bij PSV niet gaat verlengen. Hierdoor was al duidelijk dat PSV met een nieuwe trainer het volgende voetbalseizoen ingaat. Naast Fred Rutte vertrekt ook assistent Erik ten Hag per direct bij de Eindhovense voetbalclub.

Voetbal International
Het ontslag van Fred Rutte komt op een dag waarop het veel bekeken RTL 7-voetbaldiscussieprogramma Voetbal International haar reguliere uitzending heeft. Deze uitzending staat dan ook voor een groot deel in het teken van het ontslag van de trainer. Naast Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp schuift vanavond ook Sport1-verslaggever Emile Schelvis aan de discussietafel aan. De kans is groot dat ook Voetbal International PSV-watcher Thijs Slegers een bedrage aan het voetbalprogramma levert.


NOS Sportjournaal
Naast het NOS Journaal wordt ook in uitzendingen van het NOS Sportjournaal aandacht aan het vertrek van Fred Rutte besteed. Het NOS Sportjournaal is rond 18.45 uur op Nederland 1 te zien. In het nieuwsprogramma Nieuwsuur verzorgt de NOS later op de avond rond 22.40 uur een sportblok waarin het vertrek van de PSV-trainer ook centraal staat.


Omroep Brabant
Tijdens de reguliere nieuwsuitzendingen van regionale omroep Omroep Brabant is er ook ruime aandacht voor het vertrek van Fred Rutte als trainer van PSV. Rutte wordt overigens in de komende weken vervangen door Eindhoven-trainer Ernst Faber en huidig assistent Phillip Cocu. Faber heeft vandaag een contract voor twee jaar bij de Eindhovense club getekend. Volgend jaar wordt Faber assistent-trainer van een nieuw aan te stellen hoofdtrainer bij PSV.