New Kids uit Maaskantje stoppen ermee

Er komt een einde aan de vijfjarige triomftocht van de jongeren uit het Brabantse drop Maaskantje die als New Kids Nederland hebben veroverd. Op 24 oktober treedt New Kids voor het laatst in het Gelredome op.

Dat heeft de groep tijdens een door Mojo belegde persconferentie bekend gemaakt. Het afscheid wordt groots. En met het afscheidsconcert komt direct de grootste jongensdroom van de leden van New Kids uit.
Hardcore-festival in Gelredome
Op 24 oktober wordt voor het laatst in het Arnhemse voetbalstadion Gelredome door Richard, Gerrie, Rikkert, Robby en Barry – de leden van New Kids – opgetreden. De afscheidsshow heeft de naam New Kids Live on Stage Happy Hardcore Fest meegekregen.

Corry Konings
Tijdens het afscheidsconcert komen alle hoogtepunten uit de carrière van New Kids aan bod. Er zijn ook gastoptredens van diverse Nederlandse artiesten. Naast Jody Bernal en DJ Paul Elstak betreedt ook Corry Konings het podium in het Gelredome. De zangeres stond vorig jaar in de schijnwerpers door de titelsong van de tweede film van New Kids. Deze had de opvallende titel Hoeren, Neuken, Nooit meer Werken, dat een schril contrast met haar grootste hit Huilen Is Voor Jou Te Laat is.

Maaskantje op de kaart
De grote landelijke bekendheid kreeg New Kids door twee succesvolle films die door Reinout Oerlemans werden geproduceerd. Vijf jaar geleden begonnen de leden van New Kids met het online plaatsen van hun sketches. Dat monde uit tot een serie op televisie. Daarna volgden twee films, een boek, een snack die naar hen vernoemd is en een fietsroute door het dorp Maaskantje. Eerdere geruchten dat er aan een derde New Kids film gewerkt werd blijken niet waar. Er komt geen nieuwe film meer.