Google komt met Metro-versie van Chrome

Google werkt aan een Metro-verie van zijn Chrome-browser voor Windows 8. De app is gebaseerd op de desktopversie van de browser.

Google zegt tegen Mashable te werken aan een extra versie van Chrome als Metro-app binnen Windows 8. Het zoekbedrijf maakt dat bekend nadat Mozilla eerder deze week zijn plannen verduidelijkte voor een Metro-appvariant van Firefox.

De app met de Metro-vormgeving zal gebaseerd zijn op de desktopbrowser en niet op de mobiele Android-versie van Chrome, aldus Google. De Metro-versie lijkt naast de desktopeditie te komen.

Grote letters en gekleurde tegels
Met de nieuwe versie wordt Chrome ook geschikt voor tabletgebruik. Metro is de nieuwe interface met grote letters en gekleurde tegels die beter past bij gebruik op touchscreens dan de Windows-desktopinterface, hoewel Metro ook gewoon werkt met muis en keyboard.

Onlangs maakte Microsoft in een whitepaper bekend dat ook andere browsers dan zijn eigen Internet Explorer in de Metro-omgeving welkom zijn. Browsers kunnen api's buiten de Metro-sandbox aanroepen, maar dat geldt alleen voor de browser die de gebruiker als standaard heeft ingesteld.

Voor Metro en voor klassieke desktop
Wanneer de nieuwe Chrome-versie verschijnt is nog niet duidelijk. Mozilla's Firefox-versie die zowel binnen Metro als de desktopversie van Windows 8 werkt zou in het tweede kwartaal van dit jaar af moeten zijn. Firefox komt met n browser in Windows 8, die zich ook voor kan doen als Metro-app. Microsoft en Google kiezen voor twee aparte browsers: een voor Metro en een voor de klassieke desktop.