Vanaf september ook regionale versie 'Adres Onbekend'

De KRO en enkele regionale omroepen gaan vanaf september meer samenwerken, dat heeft de omroep vandaag officieel bekendgemaakt. De KRO gaat een regionale versie maken van het 'Adres Onbekend' uit in coproductie met zeven regionale omroepen: Omroep Gelderland, RTV Utrecht, RTV Noord Holland, Omroep West, RTV Drenthe, Omroep Flevoland en Omroep Zeeland.

KRO Presentator Ron Kas: "Het programma moet als een TomTom door de regio gaan, van punt naar punt. Het moet zich echt in de regio afspelen en herkenbaar de kleur daarvan krijgen.


We maken het op maat, de landelijke en de regionale versie gaan elkaar versterken. Het is bijzonder dat we zo twee uur radio kunnen maken. En het is fijn dat we na een jaar terug zijn op de zondagmiddag."


Rob Wilson van RTV Utrecht: "Er wordt veel over regionale en landelijke samenwerking gepraat", constateert Wilson, "dus is het leuk dat dit daadwerkelijk tot stand is gekomen, met heel veel enthousiasme."


De zeven regionale omroepen zullen 'Adres Onbekend' wekelijks uitzenden op zondagmiddag van 12.00 uur tot 14.00 uur. 'Adres Onbekend' is ook elke vrijdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur te horen op Radio 5 Nostalgia met Ron Kas. [RadioWereld.NL]