Draw Something: de nieuwste app-hype

Draw Something lijkt het nieuwe Wordfeud te zijn. Het pictionary-esque spelletje heeft inmiddels in korte tijd 20 miljoen gebruikers.

De nieuwe app Draw Something is de hit van dit moment. Het verslavende spelletje draait om het raden van tekeningen die door de tegenspeler worden gemaakt en vervolgens worden de rollen omgedraaid. Er kan gekozen worden uit woorden in drie moeilijkheidsgraden. De tegenspeler heeft een beperkt aantal letters waar uit gekozen kan worden, waardoor het ook weer iets van Wordfeud weg heeft. Je speelt eigenlijk niet zozeer tegen, maar samen met de tegenspeler. Des te meer rondes voltooid worden, des te meer munten krijgen beide partijen, waar weer allerlei nieuwe tekenkleurtjes en dergelijke van gekocht kunnen worden.

Gisteren maakte de ontwikkelaar cijfers bekend. Die waren indrukwekkend. Zo heeft Draw Something nu al 20 miljoen downloads gerealiseerd en verdient het bedrijf naar eigen zeggen dagelijks een bedrag van “zes cijfers”. Tonnen dus. Met 20 miljoen gebruikers, waarvan 12 miljoen actief, is Draw Something nu al bijna groter dan Foursquare.

Dat schrijft Business Insider op basis van informatie van Draw Something zelf.

De Draw Something app staat op nummer één in 79 landen. Met de app heeft het bedrijf, waar 40 mensen werken, meer omzet geboekt in enkele weken dan in de hele rest van het bestaan van het bedrijf. Er zijn inmiddels 1 miljard tekeningen gemaakt. Er worden ongeveer 3000 tekeningen per seconden gemaakt.

Draw Something is behalve voor iPhone ook beschikbaar voor het Android besturingssysteem.Bron: Hyped.nl