Nieuw MotoGP seizoen in HD op BBC


In Nederland wordt de MotoGP achter de betaalmuur bij betaalzender Sport1 uitgezonden. De motorliefhebber kan het mondiale sportevenementen ook via de BBC bekijken. Via BBC HD zelfs in native HD-kwaliteit.

Vorig jaar was er in Nederland veel commotie over de uitzendrechten van de MotoGP. Nadat dit sportevenement eerder voor langere tijd op RTL 7 te zien was, verhuisde het voor korte tijd naar het autosportkanaal CarChannel. Dit kanaal kon echter niet met de uitzendrechtenbezitter tot goede afspraken komen waardoor de MotoGP een jaar lang niet in Nederland te zien was. Vanaf vorig seizoen pakte Sport1 na eveneens zeer moeizaam verlopen onderhandelingen over de uitzendrechten de draad weer op.

Weer in HD
Om de MotoGP via Sport1 te bekijken moet men een abonnement bij de sportzender af te sluiten. De motorliefhebber die daar geen zin in heeft kan ook dit jaar weer bij de Britse omroep BBC terecht. BBC HD zendt alle races zelfs in native HD uit. Vorig jaar was dit nog niet het geval. Natuurlijk zijn deze races ook in standaard beeldkwaliteit bij de BBC te zien. Het MotoGP-seizoen start dit jaar op 8 april in Qatar.


Veel tv-aanbieders
In Nederland wordt het HD-kanaal BBC HD door veel tv-aanbieders die over een HD-zenderaanbod beschikken doorgegeven. Dat geldt ook voor de vier landelijke SD-kanalen van de BBC. Via de satelliet zijn alle landelijke kanalen zowel in HD- als SD-kwaliteit in Nederland ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost te ontvangen.