RTL wilde 2 miljoen van Endemol na verbod belspelletjes

Endemol moet ruim twee miljoen betalen aan RTL als schadevergoeding. RTL eist dit omdat de zender van justitie moest stoppen met het uitzenden van irritante belspelletjes op RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Dit meldt Emerce. In de jaren 90 zonden de RTL zenders de interactieve belspelletjes uit, geproduceerd door Endemol.

Maar RTL en Endemol hadden een speciale overeenkomst.


Daarin stond dat Endemol onder andere aansprakelijk was voor claims die voortvloeiden uit het niet naleven van de relevante wet- en regelgeving. Daarnaast moest Endemol ook RTL Nederland vrijwaren van alle aanspraken van derden.


Maar in 2006 kwam er toch een aangifte binnen van Projectbureau Kansspelen namens de Minister van Justitie aangifte tegen RTL van overtreding van de Wet op de Kansspelen. Ook werd aangifte gedaan tegen SBS. Zowel RTL als SBS moesten daardoor stoppen waardoor een zeer belangrijke inkomstenbron wegviel bij de tv-zenders. Dit betekende meteen ook het einde van de belspelletjes.


Volgens Emerce hebben RTL en SBS uiteindelijk een rechtszaak geschikt. SBS en RTL betaalde ieder 9 miljoen euro. En Endemol betaalde voor de schikking 1.5 miljoen euro. Endemol moet nu een schadevergoeding van ruim twee miljoen betalen aan RTL, maar daar is Endemol niet mee eens. Lees hier de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. [RadioWereld.NL]