Serie Dustin Hoffman gestaakt na drie dode paarden


De Amerikaanse tv-zender HBO is per direct gestopt met de opnames van de serie Luck met in de hoofdrol Dustin Hoffman. Nadat tijdens de opnames een derde paard om het leven kwam, was de maat vol voor de makers. Dat heeft HBO bekendgemaakt. Na het eerste seizoen komt hierdoor een einde aan de serie over paardenraces. “Ondanks de hoge veiligheidsmaatregelen, gebeuren er helaas ongelukken. Het is onmogelijk om te garanderen dat dit niet weer gebeurt“, aldus HBO.

Volgens het tv-station is de beslissing genomen ‘met pijn in het hart’. “We zijn ontzettend trots op deze serie, de scripts, de acteerprestaties, het filmen en iedereen die betrokken was bij deze productie.”

Het laatste paard kwam om het leven, toen deze met zijn hoofd op de grond viel. “Toch hanteerden we maatregelen die nog strenger waren dan ieder protocol in de paardenracerij. Er zijn ook minder ongelukken gebeurd dan tijdens paardenraces zouden plaatsvinden.”

Dierenorganisatie PETA uitte veel kritiek op de makers van de serie. Mede door die druk zijn de makers tot deze beslissing gekomen.

HBO is bekend van kwaliteitsseries als Sex and the City, Six Feet Under en True Blood.