Henk Spaan terug op tv bij Comedy Central

Niet alleen voetballiefhebbers komen aan hun trekken tijdens Henk Spaans nieuwe satirische voetbalprogramma Hi Ha Hondenlul. "Je hoeft geen enorme voetbalfan te zijn om het leuk te vinden", zegt de presentator, die bijna tien jaar na het stoppen van Studio Spaan weer samenwerkt met Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel.

Het nieuwe satirische voetbalprogramma 'Hi Ha Hondenlul' met Henk Spaan is vanaf vrijdagavond 20.00 uur te zien bij Comedy Central.


"Het was direct als tien jaar geleden", zegt Spaan tegen Novum Nieuws over zijn hereniging met de twee cabaretiers. "Maar het is niet te vergelijken met Studio Spaan, behalve dat Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel meedoen. Hun rol is anders, ze spelen geen typetjes."


'Hi Ha Hondenlul' wordt uitgezonden door Comedy Central. "Het past heel goed", vindt Spaan. "Ik vind het prettig om te worden omgeven door komische programma's." Kijkcijfers interesseren de presentator niet zoveel. "Ik vind het leuker als het een cultstatus krijgt, dat interesseert me meer."


De eerste aflevering van Hi Ha Hondenlul is vrijdagavond te zien. Behalve door Van Vleuten en Van Muiswinkel wordt Spaan bijgestaan door acteur Frans van Deursen. [Novum/RadioWereld.NL]