Einde muziekzender Deluxe Music nadert

Er hangen donker wolken boven het Duitse muziekkanaal Deluxe Music. Het einde van de muziekzender nadert nu de bewindsvoerder niet binnen de vooraf gestelde termijn nieuwe investeerders heeft weten te vinden.

Het gaat al enige jaren slecht met het Duitse bedrijf Deluxe Television, dat eigenaar van Deluxe Music is. Zo heeft de zender in de afgelopen jaren al diverse keren op de rand van de afgrond gestaan maar wist altijd succesvol voor lijfsbehoud te vechten.
TV-zender van de kabel gehaald
Ook deze keer was men positief gestemd over het vinden van een nieuwe investeerder die met nieuw kapitaal het muziekkanaal een nieuwe doorstart kon laten maken. Nu de bewindvoerder nog geen resultaat heeft weten te boeken hebben de Duitse kabelbedrijven Kabel Deutschland en Unitymedia de doorgifte van Deluxe Music gestaakt.

Satellietverspreiding ook in gevaar
Deluxe Music is ongecodeerd via de Astra1-satelliet te ontvangen. Hierdoor heeft het ook regelmatige kijkers in Nederland en BelgiŽ. Door de financiŽle problemen komt de satellietverspreiding van Deluxe Music mogelijk ook in gevaar. Enkele maanden geleden verhuisde het muziekkanaal al naar een nieuwe frequentie waar het geld bespaarde door minder bandbreedte te gaan gebruiken. Dit had ook negatieve gevolgen voor de tot dat moment altijd goede geluidskwaliteit van Deluxe Music.