Ruim 72000 oorlogskinderen krijgen hulp van 538

De deejays van Radio 538 hebben vrijdagavond de eindstand van de ‘538 voor War Child’ actieweek bekendgemaakt, tijdens het eindfeest op de Grote Markt in Groningen. War Child kan maar liefst 72.984 oorlogskinderen helpen weer naar school te gaan. Voor 12,- euro durft één oorlogskind weer naar school.

Daarnaast heeft Eva Luitsz uit Almelo de 538 voor War Child talentenjacht gewonnen en daarmee een platencontract. De gehele opbrengst van ‘538 voor War Child’ gaat naar de onderwijsprojecten van War Child wereldwijd.


Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "Een overweldigend resultaat, dat door een relatief kleine groep mensen door keihard te werken is behaald. In de loop van de week ontstonden er steeds meer mooie initiatieven die donaties opleverden. Eigenlijk is acht dagen veel te kort, als je ziet hoeveel energie er loskomt bij mensen. Op naar volgend jaar."


Maak ’t Of Kraak ’t voor War Child
Eva Luitsz uit Almelo heeft de ‘538 voor War Child talentenjacht’ gewonnen. Eerder deze week zong zij het nummer ‘Time after time’ op het War Child Talentstage in Meppel en veroverde daarmee een plaats in de finale in Groningen. Vrijdag streed zij tegen zeven andere finalisten.


Eva mocht een duet zingen met Chris Hordijk en won met 96% de ‘538 voor War Child talentenjacht’. Eva Luitsz wint een platencontract voor een single release, waarvan de opbrengst ten goede komt aan War Child. De 538 luisteraars en kijkers waren de jury. Zij konden stemmen door te sms’en naar 43 33, door middel van het 538 ‘Maak ’t Of Kraak ‘t’ systeem.


TV 538
De volledige actie is de afgelopen week live uitgezonden op TV 538. Zondag tussen 10.00 en 12.30 uur zijn alle hoogtepunten van de ‘538 voor War Child’ actieweek en de finale van de talentenjacht nog eenmaal terug te zien op TV 538. [RadioWereld.NL]