Franstalig Al Jazeera tv-kanaal met veel sport in aantocht


Franse media melden dat er een Franstalig tv-kanaal van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in aantocht is. Al Jazeera is in de afgelopen jaren in de internationale gezien een belangrijke informatiebron geworden.

Het nieuwe Franstalige nieuwskanaal moet in 2013 het levenslicht zien. Op dit moment wordt wereldwijd via tv-aanbieders en ongecodeerd via diverse satellieten die vrijwel de gehele wereld met ontvangst dekken al een Engelstalige en Arabische versie van Al Jazeera aangeboden.

Al Jazeera heeft Franse voetbalrechten
Het is geen verrassing dat Al Jazeera de stap naar de Franstalige tv-markt maakt. De nieuwszender kocht onlangs voor veel geeld de uitzendrechten voor de Franse voetbalcompetitie en alle internationale toernooien die binnen de Franse landsgrenzen plaatsvinden.


Spaanse voetbalrechten
Ook heeft Al Jazeera de zinnen gezet op de uitzendrechten van live voetbalwedstrijden uit de Spaanse voetbalcompetitie. Deze uitzendrechten zijn op dit moment nog in bezit van betaalzender Canal+. Al Jazeera wil met een bedrag van 20 miljoen euro deze uitzendrechten wij de betaalzender weghalen.