Microsoft: 'Voorlopig geen opvolger Xbox 360.'

Microsoft heeft laten weten dat er binnenkort geen opvolger gaat komen van de Xbox 360, dus ook geen introductie op de E3 zoals velen hoopten.

Er doen al veel geruchten de ronde over de opvolger van de Xbox 360. Microsoft heeft nu de geruchten dat de nieuwe Xbox (in de volksmond Xbox 720) op de E3 dit jaar wordt ge´ntroduceerd, ontkracht. De xbox360 verkoopt zo goed dat er nog geen noodzaak is voor een opvolger dit jaar. De Xbox 360 heeft zelfs zijn beste jaar gedraaid volgens Frank Shaw van Microsoft. Volgens hem zou de Xbox360 beter hebben verkocht dan dvd-spelers en andere digitale media receivers. Microsoft zal zich in 2012 focussen op de Xbox 360 en uiteraard de succesvolle Kinect. Dit ligt in lijn met wat een marketing manager van de Franse afdeling van Microsoft eerder dit jaar beweerde. Er waren echter ook geruchten dat Microsoft zijn partners had ingelicht over de nieuwe Xbox en dat die geen disc drive zou bevatten.

Ook Sony zal dit jaar geen opvolger van de PS3 introduceren. Waardoor Nintendo de enige is die een nieuwe console heeft aangekondigd, de Wii U die op de E3 wordt getoond.

[Via: Allthings & PCM]