Microsoft rekent op IE-haat

Microsoft erkent Ún benut de haat voor zijn webbrowser IE. De campagne voor de huidige versie 9 neemt de voorgangers op de hak: 'de browser die je graag haatte'.

De promosite voor IE9 moet gebruikers overhalen te updaten naar die actuele versie en moet overgestapte websurfers teruglokken naar de standaard Windows-browser. Daarbij toont Microsoft onder meer een video van een computernerd die in therapie is voor het de´nstalleren van IE op pc's van familie, vrienden en (on)bekenden. "IE is alleen goed voor het downloaden van andere browsers", schuimbekte hij.
Versus Chrome, oude IE en Firefox

Verder is de marketingsite Browseryoulovedtohate.com gevuld met quotes uit en links naar oude recensies van IE9, dat een jaar geleden is uitgekomen. Ook comments van willekeurige internetgebruikers op andere sites worden aangehaald.
http://browseryoulovedtohate.com/

http://webwereld.nl/nieuws/106027/-w...-met-ie9-.html

Internet Explorer 9 wordt sinds 11 maanden gepusht via Microsofts patch-distributiesysteem Windows Update, maar ziet zijn marktaandeel onder druk staan. IE9 is nog net niet zijn veelgebruikte voorganger IE8 voorbij, en beide versies lopen flink achter bij het automatisch geupdate Chrome van Google. Ondertussen zit Firefox qua marktaandeel nog tussen IE9 en 8 in, blijkt uit metingen van StatCounter.