Nieuwe iPad binnen paar uur gekraakt

De nieuwe iPad kwam vrijdag uit in o.a. Amerika en in slechts een paar uur, een recordtijd, was de beveiliging van de A5X-processor al gekraakt. Door deze zogenaamde jailbreak van hacker MuscleNerd kunnen er ook apps gedraaid worden die niet uit de Apple App Store afkomstig zijn.

MuscleNerd liet via Twitter weten dat de jailbreak een feit is maar zegt daarbij dat het om een eerste stap gaat en er nog veel te doen is op weg naar een volledige jailbreak. Eerder dit jaar kwam er ook al jailbreak-software beschikbaar onder de naam GreenPois0n Absinthe toolkit voor de iPhone 4S en iPad 2. Toen moest zowel de A5 als het nieuwe iOS 5.1 gekraakt worden wat veel meer voeten in de aarde had dan de nieuwe iPad. De jailbreak van de nieuwe iPad is nog niet als software/toolkit te downloaden.Meerdere wegen die naar Rome leiden

MuscleNerd is niet de enige. In totaal zijn er drie manieren gevonden om de iPad te kraken. Ook de hacker Stefan Esser heeft een manier gevonden zonder de iPad aan een computer te hoeven koppelen (untethered). Hij laat dat zien in onderstaande video:Waarschijnlijk ging de jailbreak zo eenvoudig omdat de gebruikte processor in de nieuwe iPad niet veel verschilt van de oude A5-processor in de iPad 2. Daarbij is iOS 5.1 nog steeds het besturingssysteem, dat zoals gezegd, al eerder is gekraakt.

[Via: PCMweb]