Man bijt Hond verdwijnt bij VRT

Het programma Man Bijt Hond zal definitief verdwijnen bij de VRT. Dat het ook in Nederland zeer gewaardeerde programma stopt heeft te maken met de overname van VT4 door waar producent Woestijnvis bij is betrokken.

Eind mei zendt de VRT de laatste aflevering van Man Bijt Hond uit op de zender één. Enkele maanden geleden maakte de VRT al bekend dat men een gelijkwaardig nieuw programma voorbereidt. Dat programma zal dan worden gemaakt door drie ex-werknemers van Woestijnvis, die verder gaan met een eigen productiehuis onder de noemer De Chinezen.


VT4 en Woestijnvis
Dat het programma ondanks de hoge populariteit verdwijnt bij de VRT, komt doordat producent Woestijnvis is betrokken bij de overname van de zenders van SBS Belgium (VT4 en Vijf TV) waar deze samen met Sanoma bij is betrokken. Het is tot op heden onzeker dat Man Bijt Hond terug zal keren op de zender VT4 of Vijf TV, omdat deze show niet zomaar in het zenderprofiel zal passen.


Leegloop bij VRT door vertrek Woestijnvis
De Vlaamse publieke omroep VRT heeft ondertussen te kampen met een leegloop van presentatoren, die veelal met Woestijnvis meeverhuizen naar de nieuwe zenders. Diverse presentatoren van Radio 1, Canvas en Studio Brussel maken een overstap. Het is al duidelijk dat VT4 vanaf het najaar dagelijks op prime-time een talkshow gaat brengen, maar het is nog niet bekend met welke presentator. De kans is wel aanwezig dat dit een voormalig VRT-gezicht wordt.