VK: Nieuwe programmering voor Capital FM

Het Engelse hitnetwerk Capital FM wijzigt volgende maand de programmering. Neil Williams, beter bekend als Roberto, en Luke Smith gaan het station verlaten. Door het vertrek van Roberto schuift avonddeejay Rich Clarke vanaf 2 april op naar het blok tussen 10 en 13 uur. Hierdoor wijzigt ook de avond- en nachtprogrammering van Capital FM.

Roberto (foto boven) is sinds april 2009 te beluisteren op Capital FM. In eerste instantie alleen in Londen, maar nadat Capital zijn vleugels spreidde over de rest van het Verenigd Koninkrijk is de deejay quasilandelijk te horen tussen 10 en 13 uur. Eind maart gaat Roberto Capital FM na drie jaar verlaten. Volgens het station wil hij zich meer gaan richten op voice-over werk voor televisie.


Vanaf 2 april neemt Rich Clarke het late ochtendblok voor zijn rekening. Momenteel is hij nog elke avond tussen 19 en 23 uur te horen op het netwerk. Door de promotie van Clarke mag James Bar voortaan vier uurtjes eerder achter de microfoon kruipen. Zijn shift tussen 23 en 3 uur wordt vanaf dan overgenomen door nachtdeejay Will Cozens.


Het nachtblok tussen 3 en 6 uur wordt vanaf 2 april overgenomen door Emily Segal (maandag en dinsdag) en Pandora (woensdag tot en met vrijdag). Segal is sinds enkele maanden op Capital FM te horen en presenteert op zaterdag en zondag tussen 5 en 8 uur op het netwerk. Pandora (foto onder) is momenteel nog dagelijks tussen 12 en 16 uur op zusterstation Choice FM in Londen te horen. Of zij dit blijft doen is nog onduidelijk.


Naast Roberto vertrekt ook weekenddeejay Luke Smith bij Capital FM. Smith was de afgelopen jaren op freelance basis op Capital FM te horen. Volgens RadioToday worden de uren van Smith overgenomen door Ant Payne. Hij is momenteel nog elke zaterdagochtend tussen 8 en 12 uur te horen op Capital FM in Manchester.


East Midlands
Bij Capital FM in de East Midlands, de regio rondom Nottingham, Leicester en Derby, worden luisteraars in april geconfronteerd met nog meer veranderingen. Het radiostation keert hier namelijk de dag gedeeltelijk om. Middagduo Dean Weatherbed en Pete Allen, beter bekend als Dino & Pete, verhuizen vanaf 10 april naar de ochtend, terwijl huidig ochtendduo Emma Caldwell en Andy 'Twiggy' Twigge naar de middag verhuizen. [RS/Radio.NL]