SBS 6 flopt nu zelfs met Harry Potter-première

Het zit het kwakkelende SBS 6 niet mee. Waar tv-premières van Harry Potter-films normaliter goed zijn voor dik boven de één miljoen kijkers, trok de eerste tv-vertoning van Harry Potter and the half-blood prince maandag ‘slechts’ 689.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laatste Potter-première, die van Harry Potter and the order of the phoenix in april 2010, trok nog ruim 1,3 miljoen kijkers. Ook toen stonden Radar en CSI tegenover de film geprogrammeerd.

Waar Harry Potter twee jaar geleden alleen Radar voor moest laten gaan, wisten nu vier zenders meer kijkers te boeien dan te tovenaarsleerling. Ook dit jaar was Radar van de concurrerende programma’s het meest populair met 2 miljoen kijkers. RTL 4 trok 1,3 miljoen kijkers met CSI.

Ook de Potter-premières voor 2010 waren aanzienlijk meer in trek bij de tv-kijker. Zo trok de vertoning van Harry Potter and the Goblet of Fire in december 2009 bijna 1,7 miljoen kijkers en keken er in december 2007 ruim 1,4 miljoen mensen naar Harry Potter and the prisoner of Azkaban.

Terug naar de kijkcijfers van maandag: RTL 7 heeft opnieuw een record te pakken met Voetbal International, dat 997.000 kijkers noteerde. Het vorige record stond op 971.000 kijkers voor de uitzending van 12 maart.

Het nieuwe seizoen van Neonletters begon met 362.000 kijkers op Nederland 3.