Cultuurzender Brava3D wordt 24 uurskanaal

Brava3D ontwikkelt zich tot eerste volwaardige muziekzender met een 24 uurs programmering. Vanaf 1 april wordt het uitzendschema aangepast. De zender is te ontvangen via de schotel, bij Glashart Media en Kabel Noord.

Als allereerste volwaardige 3D muziekzender zal Brava3D vanaf april een 24 uurs programmering in 3D gaan brengen. De zender beschikt inmiddels over honderden uren aan 3D-registraties van opera's, balletvoorstellingen en muziekuitvoeringen en is daarmee in zijn soort de eerste ter wereld


Brava3D nog beperkt te ontvangen
Brava3D, de 3D versie van de internationale cultuurzender Brava, is zich in hoog tempo aan het ontwikkelen. Op 1 aprischakelt Brava3D over op een 24-uurs programmering met uitsluitend programma’s in 3D. Brava3D is in Frankrijk te zien bij IPTV aanbieder Free, maar in Nederland is de distributie nog beperkt tot Glashart Media, Kabel Noord en daarnaast het 3D demokanaal van satellietexploitant SES Astra. Op de grote kabelnetten is de zender dus niet beschikbaar en dat lijkt er ook niet op voorziene termijn van te komen. Het signaal is wel in Nederland en België landelijk beschikbaar voor iedere schotelbezitter met een HD-decoder, 3D geschikt tv-scherm en een schotel die ook Astra3 op 23,5 oost ontvangt.Initiatiefnemers Brava geloven wel in 3D
Terwijl er nog stevig gediscussieerd wordt over het 3D brilletje en de kosten van 3D televisietoestellen, vinden mediaondernemer Jur Bron en zijn mede-initiatiefnemers Gerard Ardesch en Rob Overman het belangrijk om adequaat in te blijven spelen op de ontwikkelingen rondom 3D televisie. Bron daarover: ‘3D rukt steeds verder op. Nagenoeg alle bioscopen in Nederland zijn nu ingericht voor de vertoning van 3D films. Vorig jaar waren de grootste filmhits 3D producties en dit jaar verschijnen al meer dan 150 speelfilms in 3D. Ook zagen we succesvolle muziekfilms als Pina, Alice in Wonderland, Lang Lang - The Third Dimension en Swan Lake. Maar het gaat niet alleen snel in de bioscopen, ook de tweede generatie 3D tv toestellen zijn sinds enkele maanden in de winkels te vinden. Nu de prijzen van platte beeldbuizen aanmerkelijk zijn gedaald, zetten de producenten vooral in op televisies die beelden driedimensionaal kunnen weergeven’.


Nederland loopt dankzij Brava 3D voorop
Ondanks dat de ontwikkeling van 3D lijkt te stagneren bij veel omroepen en kabelexploitanten er geen ruimte aan willen besteden blijven de initiatiefnemers achter Brava 3DTV resoluut in positieve oordeel. Volgens directeur Jur Bron kan de consument met elk type 3D televisietoestel optimaal genieten van de driedimensionale beeldkwaliteit van Brava3D. Bron daarover: ‘Het is alsof je op de eerste rij in de schouwburg of concertzaal zit, maar dan comfortabel thuis voor de buis, met de chips binnen handbereik’. ‘En dankzij Brava3D loopt Nederland met deze ontwikkeling voorop in de wereld'.