ING: uitwijk bij storing kost uren

De ING heeft een volledig redundant systeem voor het betalingsverkeer, maar overschakelen in geval van storingen kost enkele uren. Dit blijkt uit antwoorden op Kamervragen.

De bank heeft minister Jan-Kees de Jager van FinanciŽn verteld dat het al jaren een volledige achtervang heeft van de systemen voor internetbankieren en betalen. "Dit betreft een uitwijkomgeving waarin permanent schaduwdraaiende systemen zijn geÔnstalleerd. Systemen die dus een 100% kopie zijn van de primaire productiesystemen en die in noodsituaties ingezet kunnen worden", meldt de minister.

Reeks storingen
Hij schrijft dit in antwoord op Kamervragen van PVV-leden Jhim van Bemmel en Tony van Dijck naar aanleiding van de grote ING-storing van begin dit jaar. Zowel vůůr als na die oprisping in de ict-systemen van de ING zijn er diverse andere storingen geweest bij ING.

De gelijkgeschakelde, redundante systemen van de bank blijken echter geen hot-standby te zijn; dus kunnen ze elkaars taken niet live overnemen. "Overschakelen naar dit reservesysteem kost enige uren", meldt de minister op basis van uitleg die ING hem heeft gegeven. "Als er een incident is, heeft inzetten van het reservesysteem daarom pas zin als het probleem niet binnen enige uren verholpen kan zijn."

Beterschap beloofd
Minister De Jager acht het niet nodig om een gesprek aan te gaan met de directie van ING over de vele storingen van de afgelopen tijd en de noodzaak voor een goed back-upsysteem. Kamerleden Van Bemmel en Van Dijck stuurden daar met hun Kamervragen op aan. Volgens de bewindsvoerder zorgt het belang van klantenvertrouwen er wel voor dat ING voldoende is gestimuleerd om zijn omgeving voor internetbankieren te verbeteren.

ING heeft na de recente reeks storingen beterschap beloofd. Daarbij gaat het ingrijpende wijzigingen doorvoeren in de eigen it-architectuur. Een van de doelen daarbij is het scheiden van Mijn ING, mobiel betalen en iDeal, zodat die drie betaalomgevingen onafhankelijk van elkaar kunnen werken.