Results 1 to 8 of 8

Thread: Въпрос за VLC Player?

  1. #1
    Senior Member kaizera82's Avatar
    Join Date
    29-07-2006
    Location
    In the darkness
    Posts
    195
    Uploads
    4

    Въпрос за VLC Player?

    Колеги срещам следния проблем при свързването на бокса със компа:

    След като редактирам файла vlcf.xml с моите настройки, влизам с жълт бутон от дистанционното на бокса и като избера плъгина VLC-Frontend ми дава че не намира сървър?

    Чудя се къде може да греша? Има 2 варианта на грешка според мен, единият е при задаването на IP адреса на компа където не съм сигурен дали точно на компа айпи-то трябва да задам или айпи-то на модема на бтк (а те са съответно: 192.168.1.5 - на компа и 192.168.1.1 на рутер/модема), и вторият да не задавам правилната директория на филмите (примерно в момента те са в D:\Films), но не става, сега ще пробвам с d:/all

    Дрийма е 500s със имидж на джемини 4.2 а на компа инсталирах това: VLC (VideoLAN) Media Player 2.0.1

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Въпрос за VLC Player?

    Ако обичаш прикрепи xml файла. Другото е опците на vlc опиши как точно си го настроил. IP на модема не се задава никъде той нее нужен за процедурата.

  3. #3
    Senior Member kaizera82's Avatar
    Join Date
    29-07-2006
    Location
    In the darkness
    Posts
    195
    Uploads
    4

    Thumbs up Re: Въпрос за VLC Player?

    Ами значи задавам правилния айпи, на компа е 192.168.1.5
    vlcf.rar

  4. #4

    Re: Въпрос за VLC Player?

    махни firewall-а - пусни влцто и дай на view-add intface-web

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Въпрос за VLC Player?

    Прави се shortcut на главното .exe от мястото където е инсталирана програмата (C:\Program Files\VideoLan\VLC\vlc.exe на вашият десктоп, след това се отваря properties на shortcut и в target се добавя


    "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --intf wxwin --extraintf=http

    Също се прави и една настройка на VLC клиента чрез която DVD филмите зареждат по бързо и не buffer-ват през 5 мин ...

    Отваря се VLC.exe (клиента който е инсталиран на PC-то)

    FILE -> Open network stream -> Advanced Options - Save Stream се маркира отива се на settings -> Outputs - Play Locally се маркира. След това на Transcoding Options -> Video codec -> Bitrate - 512 ; Audio Codec -> Bitrate 128 ; Subtitle Codec се маркира също, след това се цъка OK и това е всичко. Единственият проблем е, че при всяко пускане на програмата това трябва да се прави, но този начин всички филми Divx/Xvid/DVD се зареждат по бързо и по този начин DVD филмите не зареждат (buffer-ват), през 5 мин.

    Правилното разписване на пътя към файловете е "d:/movies" като movies е директорията с филмите.

  6. #6
    Senior Member kaizera82's Avatar
    Join Date
    29-07-2006
    Location
    In the darkness
    Posts
    195
    Uploads
    4

    Re: Въпрос за VLC Player?

    Благодаря за отговора, но този ред дето се добавя в таргет-а като го задам и после не ми се стартира програмата от иконата? Някакви идеи?

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Въпрос за VLC Player?

    Пробвай така "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --extraintf=http
    Като напишеш http://127.0.0.1:8080 в browser трябва да виждаш интерфейса

  8. #8

    Re: Въпрос за VLC Player?

    Quote Originally Posted by kaizera82 View Post
    Благодаря за отговора, но този ред дето се добавя в таргет-а като го задам и после не ми се стартира програмата от иконата? Някакви идеи?
    Бако, нямаш никакъв инстинк за самосъхранение :D
    като го пускаш с тоя ред който ти беше предложен пускаш само уеб сървъра няма интърфейс!
    Като пуснеш Такс-мениджера ще видиш че vlc.exe е там... Същото което ти казах в предишния ми пост замества тия глупости които те карат да правиш - но ти си знаеш. Оправай са сам.

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 06-02-2012, 09:07:52
  2. Дъмпове за реанимация през jtag
    By turbopower in forum JTAG зона
    Replies: 14
    Last Post: 16-11-2011, 20:40:47
  3. Question Въпрос за гамма карта?
    By kaizera82 in forum Карти
    Replies: 15
    Last Post: 21-09-2009, 06:49:58
  4. Евроспорт България
    By ivandjikov in forum Bulgarian / Български
    Replies: 1
    Last Post: 17-06-2009, 13:43:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •