Vernieuwing Holland Doc vanaf april

De digitale themazender Geschiedenis 24 zal vanaf april ophouden te bestaan. De rol van Geschiedenis 24 wordt deels overgenomen door Holland Doc 24 waarvan de programmering tevens wordt uitgebouwd.

Vanaf april ziet men dan ook meer historie op Holland Doc 24. Bovendien schenkt Holland Doc 24 meer aandacht aan wetenschappelijke programma’s en komen er meer documentaires op primetime, meer bijzondere buitenlandse documentaireseries, is er een vaste plek voor jeugddocumentaires, voor beginnende documentairemakers, voor klassiekers en voor eigen producties.


Holland Doc 24 blijft documentairezender
Het uitzenden van documentaires is en blijft de kerntaak van Holland Doc 24. Maar ook daarin verandert het een en ander. Wie rond de klok van elf op Nederland 2 de mooiste documentaires mist, kan voortaan de volgende avond direct na het 8 uur Journaal naar Holland Doc 24 overschakelen om die alsnog te bekijken. Daar worden op dinsdag, op donderdag en op vrijdag alle documentaires van de vorige avond als Laatste Editie nog eens uitgezonden


Programma's van VPRO en NCRV
Holland Doc brengt onder meer documentaires zoals VPRO’s Import tot NCRV’s Dokument. Op de vrijdagavond worden voortaan maandelijks direct na het 8 uur Journaal documentaireklassiekers uitgezonden. En op de zondagavond is op dat tijdstip de meest besproken documentaire van de week nog eens terug te zien.Holland Doc blijft te zien bij alle aanbieders die de zender nu aanbieden.