AVRO met avonturenprogramma Expeditie Poolcirkel


Na Wie is de Mol, Fort Boyard en 71 Graden Noord (foto) komt de AVRO met een nieuwe avonturenshow: Expeditie Poolcircel. Hierin nemen tien bekende Nederlanders het in de vrieskou tegen elkaar op. Dat heeft de omroep gemeld. Het realityprogramma krijgt in het najaar een plek in de schema’s van Nederland 3. “De AVRO heeft inmiddels een traditie met kwalitatieve avontuurprogramma’s. Expeditie Poolcirkel is daarop een prachtige aanvulling“, zegt media-directeur Peter Lubbers.

De kandidaten leggen in twintig dagen een route langs de poolcirkel af. “De karavaan begint aan de Russische grens en voert over toendra’s en ijsgebieden, dwars door Finland, Zweden en Noorwegen. De uiteindelijke bestemming is een nagenoeg ontoegankelijke bergflank van de Lofoten Archipel in Noorwegen. Maar deze zal slechts door enkele kandidaten gehaald worden“, licht de omroep toe.

De deelnemers zijn constant ‘on the road’. “Elke dag worden ze geconfronteerd met zowel groepsopdrachten als individuele uitdagingen die het uiterste vragen op fysiek maar vooral ook mentaal vlak.”

Er is nog niets bekend over het kandidatenveld en de presentatie.