Reinout Oerlemans verkoopt Obese aan 125 landen


Reinout Oerlemans‘ tv-bedrijf Eyeworks boekt succes met het tv-format Obese. In een jaar tijd is de obesitasshow verkocht aan 125 landen op zes werelddelen. Dat heeft de producent woensdag gemeld. Obese, een origineel format van Eyeworks USA, is verkocht aan markten als Argentinië, Australië, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Rusland en de Verenigde Staten. Hiermee is de televisiemarkt in ‘ongekend korte tijd veroverd’, aldus de tv-producent.

Obese beleefde in mei 2011 zijn premičre op het Australische Nine, waarna het format op het Amerikaanse ABC op de buis kwam als Extreme Makeover: Weight Loss Edition. “Vrij snel daarna volgden producties in Denemarken (TV3), Nederland (RTL4) en Engeland (Sky1)“, zegt een woordvoerder.

RTL 4 boekte vorig jaar veel succes met Obese. Er keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar het programma van Wendy van Dijk. Net als Denemarken, Engeland en de Verenigde Staten, is ook voor Nederland een tweede serie in productie.

In Obese verliezen mensen met morbide overgewicht in een jaar tijd de helft van hun gewicht. Zij worden daarin bijgestaan door een professioneel begeleidingsteam.